Constructie

Constructie

 

De aluminium profielen in de TerrasPro-terrasoverkappingen zijn gemaakt met de 6063-T6 samenstelling en worden gepoedercoat.

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt door middel van perslucht. Daardoor blijft het poeder aan het aluminium profiel kleven. Vervolgens wordt het in de oven gesmolten.

De minimale dikte van 60mμ maakt de coatng duurzaam.

Goot 5x sterker

Door het inschuiven van een 10 kg per breedtemeter wegende gegalvaniseerde stalen strip in de goot van alle terrasoverkappingen wordt de goot 5 x zo sterk.
Locatie etalen strip in de goot van een TerrasoverkappingGoot 5x sterker
 
 

Sneeuwbelasting “TerrasPro” terrasoverkappingen

Op gebieden lager dan 100 meter boven zeeniveau in België (bron KNMI) is de laatste 50 jaar op daken niet meer sneeuw gevallen dan 28 cm (op de grond 35 cm).

28 centimeter sneeuw heeft een gewicht van 56 KG per m². Alle TerrasPro-profielen zijn positief doorberekend door een ingenieursbureau en alle TerrasPro-constructies ook in praktijk getest op meer dan 84 KG per m² verdeelde belasting.

Dit betekent dat de TerrasPro constructies, bij een juiste montage, 50% extra gewicht aankunnen. Mocht er ooit meer dan 28 cm sneeuw vallen op uw TerrasPro-constructie, dan verwijdert u de sneeuw toch best uit veiligheidsoverwegingen.

Sneeuwbelasting

Sneeuwbelasting

Monteerwijze

Bij de constructie wordt gebruik gemaakt van zelfborende, zelftappende schroeven, klemsystemen van rubber en kliksystemen. Deze methoden garanderen u een sterke verbinding en maken het monteren eenvoudiger.

Alle zichtbare schroeven zijn gepoedercoat en zijn daardoor nauwelijks zichtbaar.

Fundering

Bij het plaatsen van de terrasoverkapping door TerrasPro:

  • worden de staanders op uw terras geplaatst, indien het terras sterk genoeg is om 750 KG per staander te dragen.
  • worden de staanders in de andere gevallen op betonpoeren in de grond geplaatst. Het aansluiten van de betonpoer op de riolering laten wij over aan specialisten. U kunt hiervoor zelf een specialist in uw omgeving contacteren, of Terraspro kan u er een aanraden.

Afmetingen betonpoeren:

    • Bovenzijde: 21cm x 21cm
    • Onderzijde: 23cm x 23cm
    • Hoogte: 27.5cm

BetonpoerBetonpoer-met-HWA