Onderhoud

Onderhoud Terraspro terrasoverkappingen en pergola’s

 
Een terrasoverkapping of pergola vergt niet veel onderhoud. Naargelang het seizoen kunt u zelf inschatten wanneer dit nodig is. Om volledige informatie te verschaffen hoe u dit dient aan te pakken hebben we hier alle voorname elementen inzake het onderhoud voor u geformuleerd.

Manier van schoonmaken

Onderhoud aluminium frame

Het aluminium frame maakt u schoon met een zachte doek of spons gedrenkt in in een mengeling van lauw water en niet ontvettende zeep. Opdat u de lak van het frame niet zou beschadigen is het belangrijk dat u aangehecht vuil voorzichtig verwijdert met een zachte doek of spons. Na de reinigingsbeurt spoelt u de terrasoverkapping overvloedig met water. Vermijd ten alle tijde het gebruik van schuurmiddelen en schuursponzen.

Onderhoud dakbedekking

Vooraleer u start met het reinigen van het dak zorgt dat het vrij is van vuil, bladeren en sneeuw. Nadien reinigt u met een zachte doek of spons gedrenkt in water en niet ontvettende zeep. Opdat u de dakbedekking niet zou beschadigen is het belangrijk dat u aangehecht vuil voorzichtig verwijdert met een zachte doek of spons. Na de reinigingsbeurt spoelt u de terrasoverkapping overvloedig met water. Om te voorkomen dat u op de dakbedekking hoeft te lopen kunt u een uitschuifbare zeem gebruiken voor de reiniging.

Onderhoud goot

Om verstopping van de goot te voorkomen verwijdert u op regelmatige basis bladeren en grote stukken vuil.

Frequentie onderhoud

Aluminium frame

Voor een terrasoverkapping of pergola volstaat de reiniging één keer per jaar. Bent u woonachtig in zandrijk gebied, dan raden we 2 keer per jaar aan.

Dakbedekking

Om optimaal te kunnen genieten van de lichttransmissie van de terrasoverkappingen is periodieke reiniging van de dakbedekking gevraagd. De frequentie van deze reiniging verschilt van tuin tot tuin.

Goot

De frequentie van de reiniging van de goot verschilt van tuin tot tuin. Is er veel beplanting in de buurt dan zal dit vaker zijn en omgekeerd als dit niet het geval is.

Schoonmaken van ramen boven de terrasoverkapping

U mag nooit lopen op de dakbedekking zonder plaatsing van houten dwarsliggers die uw gewicht kunnen dragen. Het extra gewicht dient immers evenredig te worden verdeeld.
Om schade en krassen aan de dakbedekking te voorkomen plaatst u eerst beschermende doeken.