Pergola op maat of pergola bouwen om ten volle te kunnen genieten van uw terras? Een maatwerkspecialist voor superieure en duurzame pergola’s? Dan hebt u in TerrasPro de juiste partner gevonden! Onze uitvalsbasis is de provincie Limburg, maar onze realisaties pergola’s met glazen schuifdeuren kan u gaan bewonderen in alle uithoeken van Vlaanderen. Met een nadrukkelijk accent op hoogstaande afwerking in combinatie met zeer scherpe prijs voorwaarden maakt dat we dikwijls als uitverkoren partner worden aangeduid om de pergola te verwezenlijken.
Stel uw beslissing dus niet langer uit en start vandaag al met het ganse jaar door te genieten van dat buitengevoel met een pergola aan uw terras! Vraag hier uw gratis offerte aan voor een pergola op maat volledig van uw behoeften en wensen. Hier zijn de kwaliteit van afwerking en tevredenheid over het eindresultaat een garantie!
Vraag dan hier alvast uw gratis offerte aan! Wij komen graag tot bij u om het ontwerp te bespreken
Voor de samenstelling van onze pergola op maat zijn we tot in de puntjes voorbereid. We kiezen onvoorwaardelijk voor duurzame en hoogwaardige materialen zoals veiligheidsglas en type 6063 aluminium 60 mµ coating, Bayer Makrolon® polycarbonaat.
Een perola laten bouwen aan uw terras of tuin? Voor een pergola in hoogwaardig aluminium al dan niet afgewerkt met glazen schuifdeuren heeft u in tegenstelling tot een veranda zelden een bouwvergunning nodig. Een pergola biedt u dan ook enkel dan voordelen.
De opbouw, realisatie en afwerking verloopt bijzonder vlot. Voor een pergola zonder glazen schuifdeuren is dit slechts één werkdag en voor een pergola met glazen schuifdeuren is dit gemiddeld 2,5 dagen. Hierdoor kunt u al snel het ganse jaar door profiteren van de meerwaarde en extra functionaliteit van deze ruimte aan uw woning.
Een pergola is al jaren populair en dat is logisch want een pergola biedt heel wat voordelen. Niet alleen vormt een pergola de ideale zonwering, het biedt ook beschutting tegen weer en wind, waardoor u meer en langer van uw tuin kunt genieten. Een pergola kan ook uw privacy beschermen als er veel inkijk is in uw tuin.
Een moderne pergola
Een moderne pergola valt qua techniek en opbouw in niets meer te vergelijken met ouderwetse pergola’s. Het zijn tegenwoordig zeer luxueuze constructies die multi-inzetbaar zijn. Elektriciteit, licht en verwarming komen veelvuldig voor in pergola’s, iets wat jaren geleden ondenkbaar was. Ook de keuze in materialen en vormen is ontzettend uitgebreid.
Pergola’s komen in verschillende types. Ook de vormen kunnen variëren van rechthoekig tot vierkant en zelfs rond. De houten palen kunnen aangekleed worden met diverse materialen of platen, het is maar wat u wenst. De meeste pergola’s bestaan nog steeds uit hout, maar er zijn er ook in aluminium, kunststof en doek. Wij lichten er even de belangrijkste types voor u uit:
● Houten pergola
Hout is het meest gebruikte bouwmateriaal voor pergola’s. Hout is perfect voor buiten. Hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling, wat perfect van pas komt in de tuin. Hout is tijdloos en gaat jaren mee, terwijl u toch simpel van look kunt veranderen. Kiest u voor een houten pergola dan bent u zeker dat deze lang meegaat en een duurzame keuze maakt. Let wel, hout heeft aardig wat onderhoud nodig en het is zeker niet de goedkoopste oplossing. Gaat u echter voor duurzaam, dan is hout vaak de beste keuze.
● Aluminium pergola
Vandaag de dag duiken er meer en meer aluminium pergola’s op. Een pergola in aluminium oogt strakker en moderner en heeft een industriële look. Deze pergola matcht dan ook uitstekend met moderne woningen. Aluminium is licht, maar toch stevig. Onderhoud is er amper nodig en het materiaal is best betaalbaar. Aluminium is roestvrij en gaat lang mee. Een aluminium pergola gaat makkelijk 30 jaar mee. Het is ook recyclebaar dus ook de ecologische voetafdruk valt mee. Vaak komt er bij het plaatsen van een aluminium pergola wel laswerk aan te pas, waardoor de kosten kunnen oplopen. Het materiaal valt ook moeilijker te bewerken, wat meestal tot vrij rechthoekige constructies leidt.
● Kunststof pergola
Bij een kunststof pergola is het dak opgetrokken uit kunststof, dat ook wel polycarbonaat wordt genoemd. De staanders zijn wel gewoon uit hout of metaal. Dit type pergola komt minder voor. Het is een duurzame oplossing en polycarbonaat laat heel veel licht door, waardoor het vergelijkbaar is met glas. UV en infrarood worden tegengehouden waardoor uw meubels niet gaan verkleuren. Het is een licht materiaal waardoor u niet zwaar moet investeren in de constructie. Bovendien is kunststof quasi onbreekbaar. Het materiaal is wel krasgevoelig en het aantal kleuren is beperkt. Het materiaal vergt ook wel wat onderhoud.
● Pergola’s met doek
Deze pergola heeft een doek uit polyester dat voorzien is van een PVC-coating. Deze materialen zijn waterwerend waardoor u dus droog kunt zitten. De doeken kunnen opengeschoven worden wat meer mogelijkheden biedt. De doeken zijn sterk en kan tegen een stootje en ook regenweer heeft geen impact. Deze pergola’s zijn niet duur en de doeken zijn er in een waaier aan kleuren. De doeken moet u wel regelmatig schoonmaken.
Wat wel of niet een pergola is daar kan over gediscussieerd worden, maar vast staat dat een pergola bij heel wat woningen voor een fikse meerwaarde zorgt. Een pergola is eigenlijk een vrijstaande overkapping of een structuur die vastzit aan het huis. Een pergola en veranda leunen dus bij elkaar aan, maar zijn toch verschillende. Een pergola bestaat meestal latten en hoge palen in de tuin.
Een veranda en pergola lijken wel wat op elkaar, maar er is wel degelijk een verschil. Een veranda is een ruimte met glas rondom en in het dak. Een veranda kan volledig afgesloten worden, waardoor u hier het hele jaar door van kan genieten. Een pergola is een terrasoverkapping of een vrijstaand gegeven, waardoor u altijd buiten zit. U zit wel uit de wind, zon en regen, maar u kan een pergola niet afsluiten. Er zijn ondertussen ook heel wat tussen varianten. Weet dat u voor een veranda altijd een vergunning nodig heeft, terwijl dit voor een pergola meestal niet hoeft.
De prijs van een pergola schommelt sterk. De grootte en het materiaal van uw veranda zijn de belangrijkste factoren. PVC is vaak de voordeligste optie. Exclusief plaatsingskosten betaalt u voor een pergola ergens tussen de 1.200 en 3.500 euro. Wil u veel toeters en bellen, dan kan het prijskaartje aardig oplopen. Zeker duurdere houtsoorten kunnen de prijs van een pergola opdrijven.
Een pergola oogt niet enkel mooi, een kwalitatieve pergola biedt ook bescherming en beschutting. Zo hoeft u nooit meer in de volle zon te gaan zitten. Bovendien vormt een pergola vaak een visueel breekpunt in de tuin. Met een niet al te grote pergola oogt uw tuin ook meteen een stuk ruimer. Technisch is het ook mogelijk om uw veranda aan uw woning te koppelen. Wenst u te werken met een schaduwdoek dan is dat ook een optie. Een parasol is dan niet echt nodig meer. Door uw pergola af te werken met klimplanten geeft u het geheel nog wat meer cachet. Omdat een pergola niet over muren beschikt geniet u ook van heel wat licht. Ook kinderen zijn vaak gek van een pergola. Ze kunnen er naar hartenlust ravotten.
Koopt u een pergola, let er dan op dat u in zee gaat met een kwalitatieve leverancier zoals TerrasPro. Jammer genoeg is er ook heel wat rommel op de markt. Trek dus altijd onze referenties na en bezuinig niet op de investering. Een kwalitatieve pergola gaat jaren mee, dus u verdient de investering in kwaliteit dubbel en dik terug. Informeer naar welke materialen er gebruikt worden en vraag wat referentie op. Een stevige constructie is essentieel, want een pergola staat buiten en moet weer en wind weerstaan.